Nga NASA/JPL

Imazhet radar te asteroidit 2014 JO25 jane marre ne oret e para te mengjesit te dites se marte (17 prill, 2017), me antenen NASA-s 70-metra (230 kembe) ne kompleksin e Komunikimit te Hapesires se Thelle Goldstone ne Kaliforni. Imazhet tregojne nje asteroid qe rrotullohet nje here ne cdo pese ore. Imazhet kane rezolutat me te vogla se 25 kembe (7.5 metra) per pixel.

Asteroidi 2014 JO25 u zbulua ne maj te 2014 nga astronomet ne Studimin e Qielliet Catalina prane Tucson, Arizona – nje projekt i NASA-s dhe Programit te Vezhgimit te Objekteve afer-Tokes ne bashkepunim me Universitetin e Arizones. Asteroidi do te kaloje ne menyre te sigurte afer Tokes te merkuren ne nje distance prej rreth 1,1 milion milje (1.8 milione kilometra), ose rreth 4.6 here me shume se distanca e tokes me henen. Takimi eshte me i aferti qe ky objekt ka pasure ne 400 vjet dhe do kete nje qasje tjeter te afert pas afro 500 vitesh.

Per me shume informacion mund te vizitoni:

http://cneos.jpl.nasa.gov

http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch

Per me shume rreth Zyres se Koordinimit te Mbrojtjes Planetare se NASA’s, vizitoni:

http://www.nasa.gov/planetarydefense

Per me te rejat rreth asteroideve dhe kometave,ndiqeni AsteroidWatch ne Twitter:

http://twitter.com/AsteroidWatch

Peditesimi per here te fundit 19 prill,2017.

Tags:ASTEROIDE, JET PROPULSION LABORATORY, SISTEMI DIELLOR

 

Advertisements