Keto imazhe te paperpunuara te henes se Saturnit, Atlas — jane marre me 12 prill 2017, me anijen Cassini te NASA-s. Ky flyby kishte nje distance te ngushte-afrimi me henen prej rreth 7,000 milje (11.000 kilometra).

Keto imazhe jane me te afertat te marra ndonjehere henes Atlas dhe do te ndihmoje shkencetaret per te karakterizuar formen e saj dhe tiparet gjeologjike. Atlas (19 milje, ose 30 kilometra ne diameter) orbiton Saturnin jashte unazes A – unaza me e jashtme dhe me e ndritshme e unazava kryesore te Saturnit.

Info rreth henes Atlas mund te gjenden ne:https://solarsystem.nasa.gov/planets/atlas

Unprocessed image of Saturn's moon Atlas

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Unprocessed image of Saturn's moon Atlas

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Unprocessed image of Saturn's moon Atlas

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Imazhe te tjera te pa-perpunuara mund te gjenden ne:

https://saturn.jpl.nasa.gov/galleries/raw-images

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 13 prill,2017.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

 

Advertisements