Ky imazh, eshte marre nga instrumenti JunoCam i anijes se NASA-s Juno,ku thekson nje trajte stuhish ne jug te nje prej stuhive te bardha ovale ne Jupiter.

Imazhi eshte marre me 27 mars, 2017, ne oren 2:12 paradite PDT (05:12 EDT),teksa anija Juno po kryente nje flyby te ngushte me Jupiterin dhe me saktesisht qasjen e 5-te te ngushte qe ka pasur me planetin qe nga hyrja ne orbiten e Jupiterit ne korrik te vitit te kaluar. Ne ate kohe kur eshte marre imazhi, anija ishte rreth 12.400 milje (20.000 kilometra) nga planeti.

Shkencetari Jason Major ka rritur kontrastin ne ngjyra ne kete imazh, duke e kthyer foton ne nje pune arti.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Jason Major

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 31 mars,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements