Ky imazh i zgjeruar-ne ngjyra te nje vendi misterioz te erret ne Jupiter duket qe zbulon stuhite e Jupiterit.

Juno e mori kete imazh duke perdorur instrumentin JunoCam me 2 shkurt, 2017, ne oren 5:13 paradite PDT (08:13 EDT), ne nje lartesi prej 9.000 milje (14.500 kilometra) mbi majat e reve te planetit gjigant.https://www.missionjuno.swri.edu/junocam/voting.Ky objektiv i zgjedhur publikisht ishte titulluar thjesht “Vendi i Erret”. Ne imazhet me baze tokesore ishte e veshtire te themi se kjo eshte nje stuhi e erret.

Shkencetari/Qytetari Roman Tkachenko e zgjeroj kete imazh ne ngjyra per te sjelle detaje te stuhive perreth. Vetem ne jug te stuhise te erret eshte nje zone e ndritshme ,nje stuhi ovale me re te bardha, qe te kujton nje galaktike duke u rrotulluar. Si nje trajtim perfundimtar, Roman Tkachenko e rrotulloj imazhin 90 grade, duke e kthyer foton ne nje veper arti.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Roman Tkachenko

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 24 mars,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements