Click here for larger version of PIA21567Permbajtja e imazhit:Kliko ketu per pamje me te madhe.

Ka shume kodra rreth 1 kilometer te larta ne rajonin e quajtur Juventae Chasma ne planetin Mars, i cili ndodhet ne veri te sistemit kryesor te kanioneve te njohur si Valles Marineris .Baza e kanionit eshte e mbuluar nga nje det rëre, por kodrat ngrihen mbi rëre ne kete imazh.

Ngjyra e diversitetit ketu eshte e jashtezakonshme, per shkak te kopozimeve te ndryshme te mineraleve dhe perbereseve te tjere.

Veriut eshte siper.

Imazhi eshte marre nga Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE).

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 21 mars,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements