Kur ndodh qe vija ne mes te dites dhe nates behet vertikale? Sot me (20 mars,2017). Sot eshte nje ekuinoks ne planetin Toke, nje kohe e vitit kur dita dhe nata jane gati te barabarta. Ne nje ekuinoks, vija qe ndan diten dhe naten e Tokes – behet vertikale dhe lidh  veriun dhe jugun. Paraqitur ne kete video,tregon kete duke shfaqur nje vit te tere ne planetin Toke ne dymbedhjete sekonda. Nga orbita gjeosikronike,sateliti Meteosat ka regjistruar keto imazhe infra te kuqe te Tokes cdo dite ne te njejten kohe lokale.

Image Credit: NASA, Meteosat, Robert Simmon

Perditesimi per here te fundit 20 mars,2017.

Tags:PLANETI TOKE

Advertisements