Kjo video tregon henen me te madhe te Marsit, Phobos, duke kaluar ne frontin e henes se vogel marsiane, Deimos, sic eshte shikuar nga Roveri Marsian Curiosity i NASA-s. Seria e 41 imazheve shfaqet me shpejtesi ne rritje.

Koha aktuale e kaluar eshte 55 sekonda.Imazhet jane marre nga Kamera Mast ne bordin e Curiosity me 1 gusht 2013, gjate dites se 351 marsiane, apo solstice, te punes qe roveri ka kaluar ne Mars. Keto vezhgime te Phobos dhe Deimos ndihmuan hulumtuesit te bejne njohjen e orbitave te henave edhe me sakte.

Ne Phobos, krateri Stickney eshte i dukshem ne pjesen e poshtme. Krateri Hall , ne jug, eshte i dukshem ne anen e djathte.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Malin Space Science Systems/Texas A&M Univ.

Per me shume informacion rreth roverit Curiosity, visitoni http://www.jpl.nasa.gov/msl, http://www.nasa.gov/mars, dhe http://marsprogram.jpl.nasa.gov/msl.

Perditesimi per here te fundit 20 mars,2017.

Tags:HENAT E SISTEMIT DIELLOR, MARSI, ROVERAT CURIOSITY & OPPORTUNITY & SPIRIT, SISTEMI DIELLOR

Advertisements