Fotoja:

Kjo pikepamje me ngjyra e Merkurit eshte prodhuar duke perdorur imazhe nga imazhet me ngjyra gjate misionit primar te misionit MESSENGER te NASA’s. Keto ngjyra nuk jane ato se cfare Merkuri do te dukej ne syrin e njeriut, por per me teper ngjyrat tregojne perberjen kimike, mineralogjike, dhe dallimet fizike mes shkembinjve qe perbejne siperfaqen e Merkurit.

Per te shikuar anen tjeter te planetit ne ngjyra,vizitoni PIA16852

Per te shikuar nje pamje te planetit ne video klikoni ketu ose vizitoni http://messenger.jhuapl.edu/the_mission/movies.html

 

Instrument: Wide Angle Camera (WAC) of the Mercury Dual Imaging System (MDIS)
Lartesia qendrore:
Gjatesia qendrore: 140° E
Shkalla: Diametri e merkuri eshte 4880 kilometer(3030 milje)
MProjeksionin i Hartes: ortografike

Perditesimi per here te fundit 18 mars,2017

Tags:MERKURI, ORBITERI MESSENGER, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements