Krateri Holden ne jug te rajonit Margaritifer Terra ne Mars tregon nje seri te imet te depozitave te shtresezuara ne bazen e tij (ne ngjyre te bardhe dhe te lehte vjollce ne nje imazh te zgjeruar me ngjyra). Shtresat e depozitave jane vecanerisht te ekspozuara ne pjesen jugperendimore te kraterit.

Click here for larger version of PIA21561Permbajtja e Imazhit:Kliko ketu per nje imazh me te plote.

Imazhi eshte marre nga   Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE).

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 16 mars,2017

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements