Kete jave ne vitin 1969, ekuipazhi i Apollo 9 u ul ne toke pas nje misioni 10-ditor ne hapesire. Ketu ne foto, astronauti Russell L. Schweickart kreu nje ecje hapesinore ne diten e katert te misionit . Anija Apollo 9 , ne konfigurimin e misionit henor, ishte testuar ne orbiten e Tokes. Misioni ishte projektuar per te ushtruar te gjitha hapat dhe riprodhimin e te gjitha ngjarjeve te misionit Apollo 11 me perjashtim te uljes ne hene, gjate qendrimit dhe nisjes. Komanda dhe Sherbimi i Modulit, dhe Moduli Henor jane perdorur ne procedurat e fluturimit identike me ato qe me vone do te perdornit anijet Apollo per ne hene.

Per me shume rreth Apollo 9,vizitoni:https://www.nasa.gov/mission_pages/apollo/index.html

Per me shume rreth historise se NASA’s,vizitoni:https://www.nasa.gov/topics/history/index.html

Perditesimi per here te fundit 16 mars,2017.

Tags:PROGRAMI APOLLO

Advertisements