Nga NASA/GISS

Muaji shkurt i vitit 2017 ishte i dyti shkurt me i nxehte ne 137 vite moderne te mbajtjes se te dhenave te temeperaturave, sipas nje analize mujore te temperaturave globale nga shkencetaret ne Institutin Goddard te NASA’s per Studime Hapesinore (GISS) ne Nju Jork.

Muaji i kaluar ishte 1.1 grade Celsius me i ngrohte se temperatura mesatare e shkurtit nga 1951-1980.

Shkurti i vitit 2016 ishte gjithashtu i nxehte ne arkiv. Temperaturat e shkurtit 2017 ishte 0,20 grade Celsius me e ftohte se shkurti i 2016.

Analiza mujore nga ekipi i GISS eshte mbledhur nga te dhenat ne dispozicion te publikut te fituara nga rreth 6,300 stacione meteorologjike neper te gjithe bote.Rekordi modern i mbajtjes se temperaturave globale fillon rreth viteve 1880, sepse vezhgimet e meparshme nuk kane mbuluar te gjithe planetit. Analizat mujore jane te perditesuar disa here kur te dhenat shtese vihen ne dispozicion, dhe rezultatet jane subjekt per tu ndryshuar.

Artikuj te ngjashem:

Per me shume informacion rreth analizes mujore te bere nga GISS i NASA’s, visitoni:data.giss.nasa.gov/gistemp.

Per me shume info rreth GISS, visitoni:www.giss.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 15 mars,2017.

Tags:NDRYSHIMET KLIMATIKE, PLANETI TOKE, STUDIMI I PLANETIT TOKE

Advertisements