Click here for larger version of PIA21556Permbajtja e imazhit:

Materiali ne bazen e ketij krateri duket se ka rrjedhur si akull, dhe permban gropa qe mund te rezultojne nga lartesimi i akullit nenujor. Siperfaqja eshte teresisht e mbuluar me pluhur sot. Nuk ishte ndoshta akull ketu diku ne te kaluaren e larget, por mund te jete ne nje thellesi?

Ky krater eshte ne gjeresi 26 grade ne veri, dhe akulli prane-siperfaqesore ne kete gjeresi mund te jete nje burim i vlefshem per eksplorim e ardhshem te njeriut. Nje orbiter i ardhshem me nje lloj te vecante instrumenti radar mund t’u pergjigjet pyejtjeve se a ekziston apo jo akull ne lartesi te uleta ne planetin Mars.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Harta eshte parashikuar ketu te kete nje shkalle nga 50 centimetra (19.7 inç) per pixel.

Imazhi eshte marre nga orbiteri Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE).

Perditesimi per here te fundit 13 mars,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements