Ky imazh eshte nje perzierje e imazheve te bera me Teleskopin Hapesinore Hubble te NASA/ESA’s dhe Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), te dyja duke observuar sistemin binar yjor i njohur si LL Pegasi. Ylli i vjeter LL Pegasi eshte vazhdimisht duke humbur materiale te gazta teksa ai po transformohet ne nje mjegullnaje planetare, dhe forma e dallueshme spirale eshte e ngulitur ,bere nga yjet qe rrotullohen ne kete gaz.

  • Imazhi i Hubble mund te shihet ketu,ndersa i ALMA mund te shihet ketu.

Kjo video tregon strukturen e vezhguar perreth sistemit binar yjor LL Pegasi, sic shihet nga Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA). Vezhgimet e ALMA ishin ne gjendje per te zbuluar strukturen gjeometrike 3D .Credit:ALMA (ESO/NAOJ/NRAO) / H. Kim et al.

Perditesimi per here te fundit 11 mars,2017.

Tags:ESO-OBSERVATORI JUGOR EUROPIAN, HUBBLE, UNIVERSI, YJET

 

 

Advertisements