Inxhinieret me sukses kane testuar parashuten per anijen Orion te NASA-s ne Arizona te SHBAs te merkuren, me 8 mars. Ky ishte testi i dyte ne nje seri prej tete testesh qe do te vertetojne qe parashuta e anijes Orion eshte e afte per te sjelle austronautet shendosh e mire ne toke.

Testi, i cili ka leshuar nje model inxhinierik te Orionit nga nje avion C-17 ne nje lartesi prej 25.000 kembesh, simuloj astronautet duke u ulur ne ate qe ata mund te perjetojne gjate rikthimit ne toke.

Anije Orion,do te leshohet ne maje te raketes Space Launch Systems te NASA-s nga Qendra Hapesinore Kenedi e NASA’s Florida, dhe eshte duke u ndertuar per te cuar astronautet me larg ne sistemin diellor se kurre me pare duke perfshire dhe Udhetimin ne Mars .

Image Credit: NASA

Perditesimi per here te fundit 10 mars,2017.

Tags:SLS VS ORION, TEKNOLOGJI, UDHETIMI NE MARS

Advertisements