Kur anetaret e ekipit nga misioni i NASA-s Juno ftuan publikun per te perpunuar imazhet e JunoCam, ata nuk e parashikuan se do te merrnin serish foto te tilla te bukura, shprehje te tilla krijuese te artit.

Ngjyrat portokalli dhe rajone nga blu ne te gjelbert ne kete imazh dhe ngjyrat e zgjeruara ngjajne me nje skeme me ngjyra si piktura romantike te kohes, por me shume abstrakte.

Shkencetari/Qytetari Eric Jorgensen krijuar kete punim artistik te Jupiterit me nje imazh te instrumentit JunoCam te anijes Juno,marre kur anija kozmike ishte ne nje lartesi prej 11,100 milje (17,800 kilometra) siper reve te Jupiterit me dhjetor 11, 2016 ne oren 9:22 paradite PT (12:22 pasdite ET).

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve.

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 10 mars,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements