Keto imazhe te paperpunuara te henes se vogel te Saturnit, Pan, jane marre me 7 mars 2017, me anijen Cassini te NASA-s.

Flyby i anijes Cassini me henen kishte nje distance te ngushte-qasjeje prej 24,572 kilometra (15,268 milje).Keto imazhe jane imazhet me te aferta te marra ndonjehere henes Pan dhe do te ndihmoje per te karakterizuar formen e saj dhe gjeologjin.

Shiko disa imazhe te tjera me poshte:

This raw, unprocessed image of Saturn's moon Pan was taken on March 7, 2017 by NASA's Cassini spacecraft

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

This raw, unprocessed image of Saturn's moon Pan was taken on March 7, 2017 by NASA's Cassini spacecraft

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

This raw, unprocessed image of Saturn's moon Pan was taken on March 7, 2017 by NASA's Cassini spacecraft

Credits: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Imazhe te tjerat e papernuara jane te disponueshme ne :https://saturn.jpl.nasa.gov/galleries/raw-images

Info rreth henes Pan :http://solarsystem.nasa.gov/planets/pan

-Fund-

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 9 mars,2017.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, PLANETET, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements