Astronauti i ESA’s Thomas Pesquet eshte duke e kaluar gjashte muaj ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires ne misionin e tij ‘Proksima’. Ne kohen e tij te lire, si shume astronaute, ai shijon kohen duke kerkuar nga dritaret kupoles per imazhe ne toke. Ky kolazh eshte marre me 15 shkurt dhe tregon Barcelonen ne Spanje. Anijet qe hyjne ne port dhe monumentet e Barcelones si fshati olimpik dhe La Ramblas jane te dukshme teksa beni zoom ne te.

Thomas kerkoj te kishte nje seri te fotografive te perafruara me zoom ne kete mozaik per te treguar qytetin ne detaje. Stacioni fluturon afersisht 400 km lartesi keshtu qe Thomas perdoruri lente me te gjatat ne dispozicion qe jane ne ISS: ato qe jane 1150 mm.

Thomas mori 30 fotot e Barcelones ne 20 sekonda ,teksa Stacioni rrotullohet rreth Tokes ne 28 800 km/h.

Ne toke, imazhet jane nderruar ne menyre dixhitale dhe te mbledhura ne kete kolazh te madh. Shkarko versionet e me rezolucion te larte per te zmadhuar dhe eksploruar ne foto.

Copyright ESA

Shkarikoje kete foto ne:

Rezolucion te ulet – (3.64 MB)

Rezolucion te larte – (13.88 MB)

Rezolucion te larte –  (340.04 MB)

Shiko dhe kete: Proxima dhe http://www.esa.int.

Perditesimi per here te fundit 9 mars,2017.

Tags:ASTROFOTOGRAFI, AUSTRONAUTE, ISS-STACIONI NDERKOMBETARE I HAPESIRES

Advertisements