Nga NASA History

Kete jave ne vitin 2002, anija kozmike Columbia dhe STS-109 u leshuan nga Qendra Hapesinore Kenedi e NASA-s per te filluar misionin e katert per te riparuar teleskopin hapesinor Hubble. Ketu Hubble eshte i ankoruar ne gjirin e anijes kozmike Columbia, me nje siluete kunder shkelqimit te horizontit te tokes. Gjate ketij misioni, astronautet zevendesuan panelet diellore te Hubble dhe instaluan Kameran avancuar per Studim, e cila zuri vendin e Kameras se Objekteve te Zbehta te Hubble, instrumentit i fundit origjinal i teleskopit.

Info rreth teleskopit Hubble,vizitoni:http://www.spacetelescope.org/ dhe https://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/main/index.html

Shike edhe https://www.nasa.gov/subject/3437/shuttle-columbia/,STS-109.

Perditesimi per here te fundit 8 mars,2017.

Tags:ANIJE KOZMIKE, HUBBLE, NASA

Advertisements