Kjo pikepamje nga afer e Jupiterit kap rajonet e trazuara ne perendim te Zones se Madhe te Kuqe ne brezin ekuatorial te Jugut, me rezolucion me te mire se cdo fotografi e meparshme nga Toka apo nga anije te tjera bere Jupiterit.Anija Juno e NASA-s e ka kapur kete imazh me instrumentin e tij shkencor JunoCam kur anija ishte 5400 milje (8,700 kilometra) siper reve te Jupiterit me 11 dhjetor , 2016 ne oren 9:14 paradite PT (12:14 te darkes ET). Shkencetari/Qytetari Sergey Dushkin ka prodhuar imazhin dhe e prere ate shkurt per te nxjerre ne syte e shikuesve rete dinamike te Planetit.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve.

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 3 mars,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements