Brenda Qendres se Fluturimve Hapesinore Goddard te NASA-s ne Greenbelt, Maryland, ekipi i teleskopit hapesinore James Webb,kane perfunduar pjesen e testimit te dridhjeve te mjedisit dhe po pergatiten per testet akustike ne teleskop. Inxhinieret dhe tekniket e kane shtyre teleskopin (ne nje mbeshtjellese brenda ne nje tende te paster) me nje grup te madh te dyerve te celikut te izoluara , ne Dhomen e Testeve te Akustikes, ku teleskopi do te jete i ekspozuar ndaj zhurmes shurdhues (qe rezultohet nga dridhjet) gjate nisjes ne hapesire me ane te raketes. Keto foto tregojne teleskopin brenda (fotoja me siper) dhe jashte (fotoja me poshte) ne dhomen e akustikes.

The James Webb Sapce Telescope inside the acoustics chamber at NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Md.

Teleskopi James Webb jashte dhomes te akustikes . Credits: NASA/C. Gunn

Per me shume rreth teleskopi James Webb,vizitoni:www.jwst.nasa.gov ose www.nasa.gov/webb

Credit:NASA/Goddard Space Flight Center

Perditesimi per here te fundit 27 shkurt,2017.

Tags:NASA, TEKNOLOGJI, TELESKOPI JAMES WEBB

Advertisements