Shikoje kete video ne Youtube: Video nga NASA Jet Propulsion Laboratory

Kjo panorame 360-gradeshe pershkruan siperfaqen e planetit TRAPPIST-1d te zbuluar nga teleskopet hapesinore dhe ato tokesore, pjese e nje sistemi te perbere prej shtate planetesh rreth 40 vite drite larg. Ju mund te eksploroni kete pershtypje artistike te nje bote te huaj duke levizur pamjen me ane te mouse-it tuaj ne kompjuter ose me ane te nje telefoni.

Pamjet ketu jane te bazuara ne te dhenat me te fundit shkencore rreth ketij sistemi planetar, dhe planetet e tjera te ketij sistemi planetar mund te shihen si pika te ndritshme ne nje qiell te erret. Cdo bote eshte afersisht ne madhesine e tokes, persa i perket mases dhe diametri. Vezhgimet e metejshme do te jene te nevojshme per te percaktuar nese ndonje ose te gjithe keto planete mund te jene te banueshem.

Artikulli i plote ne :https://astroalbastronomy.wordpress.com/2017/02/23/spitzer-zbulon-shtate-planete-rreth-nje-ylli-xhuxh-ultra-te-ftohte/

Perditesimi per here te fundit 27 shkurt,2017.

Tags:EGZOPLANETE, UNIVERSI

 

Advertisements