Anija Juno e NASA-s fluturoi direkt mbi polin jugor Jupiterit kur JunoCam ka fituar kete imazh me 2 shkurt, 2017 në 6:06 paradite PT (09:06 ET), nga nje lartesi prej rreth 62.800 milje (101,000 kilometra) mbi majat e reve te planetit.

Nga kjo pike unike favorshme shohim terminatorin (ku dita takohet me naten). Megjithate, animi i boshtit te rrotulluar te Jupiterit eshte vetem 3 grade, shume me pak se sa animi 23,5 grade i Tokes.

Ky imazh eshte perpunuar nga shkencetari/qytetari John Landino. Ky version i zgjeruar ne ngjyra thekson rete e ndritshme te larta dhe stuhite e shumta ovale te planetit.

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Roman Tkachenko

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve.

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 18 shkurt,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements