NGC 660 eshte nje galaktike qe eshte e paraqitur ne kete fotografi kozmike. E vendosur mbi 40 milione vjet drite larg dhe brenda kufijve te yjesise se Peshqeve, paraqitja e vecante e NGC 660 e ben ate si nje galaktike polare me unaze. Nje lloj e rralle galaktike –galaktikat polare me unaze kane nje popullsi te konsiderueshme te yjeve, te gazit dhe pluhurit orbital ne unaza brenda avionit te diskut galaktikor. Komponenti unazor polare mund te perdoret gjithashtu per te eksploruar formen e papare aureole te erret te galaktikes duke llogaritur ndikimin gravitacionale te materies se zeze mbi rrotullimin rreth dhe diskut. NGC 660 shtrihet mbi 50.000 vite-drite.

Image Credit & Copyright: CHART32 Team, Processing – 

Perditesimi per here te fundit 17 shkurt,2017.

Tags:GALAKTIKA, UNIVERSI

Advertisements