Gjate operacionit te kerkimit per asteroide Trojan,imazhi PolyCamne ne bordin e anijes OSIRIS-REx te NASA’s ka kapur kete imazh te Jupiterit (i cili ndodhet ne qender) dhe tre prej henave te tij, Kalisto (majtas), Io, dhe Ganimed. Imazhi, i cili tregon Jupiterin dhe henat e tij, eshte marre ne oren 3:34 paradite EST, me 12 shkurt, kur anija ishte 76 milion milje (122 milione kilometra) nga Toka dhe 418 milion milje (673 milione kilometra) nga Jupiteri. PolyCam eshte kamera ne bordin e Osiris-Rex , e afte per kapjen e imazheve te asteroidit Bennu nga nje distance prej dy milione kilometra.

Ky imazh eshte prodhuar duke marre dy kopje ne te njejten shembellim,duke rregulluar ndricimin e Jupiterit vecmas nga henat qe jane shume me te zbehta, dhe kompozimin e tyre perseri se bashku ne menyre qe te kater objektet te jene te dukshem ne te njejtin kuader.

Credit: NASA/Goddard/University of Arizona

OSIRIS-REx (Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer)

Perditesimi per here te fundit 15 shkurt,2017.

Tags:JUPITERI, OSIRIS-REX, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements