Ky imazh i zmadhuar tregon Jupiterin dhe tre prej henave te tij dhe eshte marre nga instrumenti MapCam i anijes OSIRIS-REx te NASA’s gjate testimit te navigacionit optik per kerkimin e asteroideve Trojan. Imazhi tregon Jupiterin ne qender, henen Kalisto ne te majte dhe henat Io dhe Europa jane ne te djathte. Ganimed,hena e katert e Jupiterit, eshte e pranishme ne kete imazh, por nuk eshte e dukshme sepse eshte duke kaluar ne front perpara planetit.

Imazhi eshte marre ne 3:38 paradite EST me 9 shkurt 2017, kur anija ishte 75 milion milje (120 milione kilometra) nga Toka dhe 419 milion milje (675 milione kilometra) nga Jupiteri. Me nje kohe ekspozimi prej dy sekondash, imazhi ben Jupiterin te mbiekspozuar, qe lejon zbulimin e yjeve ne sfond.

OSIRIS-REx (Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer)

Credit: NASA/Goddard/University of Arizona

Perditesimi per here te fundit 14 shkurt,2017.

Tags:JUPITERI, OSIRIS-REX, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements