Nje top bore i madh ka kaluar prane tokes. E njohur si 45P/Honda–Mrkos–Pajdušáková, ose 45P per shkurt, kometa u afrua 10 here me afer me Token (me 10 shkurt – 2017) ,se sa Toka eshte me Diellin. Gjate ketij pasazhi, kometa eshte fotografuar me nje bisht te holle joni dhe nje bishte te shrire ne ngjyre te gjelbe. Ngjyra jeshile eshte shkaktuar kryesisht nga molekula e karbonit. Comet 45P u be mjaftueshem e ndritshme per tu shikuar me sy te lire, kur ajo erdhi me afer diellit ne dhjetor.

Image Credit & Copyright: Fritz Helmut Hemmerich

Perditesimi per here te fundit 13 shkurt,2017.

Tags:ASTROFOTOGRAFI, KOMETA

Advertisements