Ky imazh tregon nje krater te formuar, nente kilometra ne diameter, me nje kulm qendror. Cdo krater i formuar ne Mars ka nje origjine te vecante dhe perberje, qe e ben ekipin orbiterit MRO shume te interesuar ne marrjen e mostrave, sa me shume prej tyre te jete e mundur!

Ngjyrat blu dhe te kuqe ne kete imazh kane rritur kontrastet e pasqyruar te sedimentimeve dhe erozionit me kalimin e kohes.

Imazhi eshte marre nga Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdouru instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE).

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 12 shkurt,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements