Imazhet Radare te asteroidit 2017 BQ6 ne keto foto jane marre me 6 dhe 7 shkurt me antenen e NASA-s 70-metra (230 kembe) ne Kompleksin Goldstone te Komunikimit te Thelle Hapesinore ne Kaliforni-SHBA. Ato tregojne nje trup te parregullt, me nje madhesi rreth 660 kembe (200 metrash) qe rrotullohet nje here cdo tre ore. Imazhet kane rezoluta te vogla ,12 kembe (3.75 metra) per pixel.

Artikulli na NASA:

Me shume informacion ne lidhje me asteroidet e afert me token ,mund te gjenden ne:http://cneos.jpl.nasa.gov dhe http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch

Per me shume informacion Rreth Zyres Planetare te Mbrojtjtes se NASA’s,vizitoni:

http://www.nasa.gov/planetarydefense

Perditesimi per here te fundit 11 shkurt,2017.

Tags:ASTEROIDE, SISTEMI DIELLOR

Advertisements