Mars
Animacioni:

Orbiteri Zbulues Marsian i NASA’s ka qene duke observuar Marsin ne detaje te mprehta per me shume se nje dekade, duke bere te mundur ate qe te dokumentoje shume lloje te ndryshimeve, te tilla si rruga e ererave qe ndryshojne ne pamjen e kesaj zone.

Instrumenti  High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) (Hirise) ne Orbiter mori kater imazhet te perdorura ne kete sekuence te animuar, duke treguar te njejtin vend gjate periudhes kohore nga 31 mars 2007, ne 2 prill, 2012.

Vezhgimet nga NASA (MRO), sigurojne bazen per vleresimin e tete vendeve te uljes kandidat per misionin Roveri Marsain 2020. Vezhgimet e MRO jane perdorur per te identifikuar, karakterizuar dhe te vertetuar vendet e uljeve per roverin dhe jane gjithashtu ne perdorim per te vleresuar vendet e mundshme per misionet e ardhshme njerezore-me ekuipazhi.

Imazhet ne kete animacion jane produkte nga vezhgimet e Hirise  PSP_003172_1870, ESP_007431_1870 (26 shkurt,2008),ESP_016160_1870 (6 janar,2010), dhe ESP_026643_1870.

Imazhet jane marre nga Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE).

Artikulli nga NASA – Nje rol i Orbiterit Marsian:duke kerkuar per vende te mundshme ulje

Per me shume rreth Orbiteri Zbulues  Marsian (MRO),vizitoni:http://nasa.gov/mro

Perditesimi per here te fundit 9 shkurt,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements