Pasqyrimi i ketij artisti ilustron nje dizajn konceptuale per nje mision te mundshem te ardhshem,nje hetim robotik per ne siperfaqen e henes Europa te Jupiterit.

Landeri eshte treguar me nje krah ku kap mostra nga siperfaqje e henes.Pjata rrethore ne krye eshte nje antene me kamera stereo,te montuara ne pjesen e prapme te antenes.

Video:A mund te kete nje oqean ujit te lenget nen siperfaqen e henes Europa te Jupiterit qe te kete perberesit per te mbeshtetur jeten? Ja se si misioni i NASA-s per ne Europa do ta zbuloj.Credits: NASA/JPL-Caltech  Artikulli:

Click here for larger version of PIA21048Per rezolucione te tjera :http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA21048

Artikulli i plote nga NASA:https://www.nasa.gov/feature/nasa-receives-science-report-on-europa-lander-concept dhe http://solarsystem.nasa.gov/europa/technical.cfm.Rreth misionit te NASA’s per ne Europe,vizitoni:http://www.nasa.gov/europa

Perditesimi per here te fundit 9 shkurt,2017.

Tags:EKSPLORIMI I SISTEMIT DIELLOR, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, JUPITERI, NASA

Advertisements