Ky imazh i zgjeruar-ne ngjyra i polit jugor te Jupiterit dhe atmosferes se saj eshte krijuar nga shkencetari Roman Tkachenko duke perdorur te dhena nga kamera JunoCam ne anijen e NASA-s Juno.

Juno e mori kete imazh, duke kerkuar direkt ne polin jugor te Jupiteri, me 2 shkurt, 2017, ne oren 6:06 paradite PST (09:06 EST) nga nje lartesi prej rreth 63,400 milje (102,100 kilometra) mbi majat e reve te Jupiterit. Ciklonet dhe vorbullat rreth Polin te Jugut, dhe stuhite bardha ovale mund te shihen ne kete foto.

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Roman Tkachenko

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve.

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 4 shkurt,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements