Ky mozaik i imazheve perfshin pamjet me te detajuara te siperfaqes se henes Europa te Jupiterit marra nga misioni Galileo NASA-s.

Click here for larger version of PIA21431Permbajtja e imazhit:mosaic of Jupiter's moon Europa

Gjurmet ne pjesen e larte te imazhit jane pamjet me rezolucion me te larte te marre nga Galileo henes Europa te Jupiterit. Ajo eshte marre ne nje shkalle origjinale te imazhit me 19 kembe (6 metra) per pixel. Shtate imazhet e tjera ne kete vezhgim jane marre ne nje rezolute prej 38 kembesh (12 metra) per piksel.
Imazhi larte eshte dhene edhe ne rezoluten e tij origjinale, si nje dosje e vecante e imazhit. Ai perfshin nje vije vertikale te zeze qe ka rezultuar nga te dhenat e humbura qe nuk eshte transmetuar nga Galileo. Kjo eshte pamja me rezolucion me te larte te Europas ne dispozicion deri ne nje mision te ardhshem qe do vizitoj henen akullt.

Ana e djathte e imazhit eshte botuar me pare – shikoje ne PIA01180. Edhe pse keto te dhena ka qene ne dispozicion te publikut ne arkivin Sistemi i te Dhenave Planetare te NASA-s per shume vite, shkencetaret e NASA-s nuk i kane kombinuar me pare keto imazhe ne nje mozaik per publikun.

Image credit: NASA/JPL-Caltech

Per te shikuar nje seri te imazheve te henes Europa te Jupiterit,vizitoni:http://www.jpl.nasa.gov/spaceimages/index/europa

Imazhi eshte marre nga sonda Galileo duke perdorur Solid-State Imaging.

Per me shume informacion vizitoni:http://solarsystem.nasa.gov/galileo/ dhe http://solarsystem.nasa.gov/europa.

Perditesimi per here te fundit 8 shkurt,2017.

Tags:EKSPLORIMI I SISTEMIT DIELLOR, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, JUPITERI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements