Click here for larger version of PIA11178Permbajtja e imazhit:

Gropat jane tipare relativisht te zakonshme ne shpatet e pjerreta te mureve te kratereve ne planetin Mars, mundesisht te formuara nga rrjedha e thate e mbeturinave,nga levizja e dioksidit te karbonit ne acar, ose ndoshta shkrirja e akullit ne terren.

Ky shembull tregon nje pjese te murit te kraterit nga skaji i kraterit shkembor ne te majte te imazhit, per shkak te dunave me pluhur te erret ne bazen e kraterit ne fund djathas. (Veriu eshte ne te majte.) Shkembinjte e mureve te kraterit shfaqen ne portokalli te thelle, dhe depozitat me rere ne katin e kraterit dhe baza e mureve kraterit duken ne ngjyre blu. Rere nuk eshte me te vertete blu; ngjyra te ndryshme ne kete imazh paraqesin kompozime te ndryshme materialesh.

Imazhi eshte marre nga Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE)

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 8 shkurt,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements