Nje koncept artistik i misioneve te menaxhuara nga JPL.Credit:NASA/JPL-Caltch.

Duke filluar me leshimin e anijes Explorer 1 ne vitin 1958,JPL- Labaratori i Motoreve Reaktiv i NASA-s ka marre pjese ne me shume se 100 misione dhe instrumentet projektuar per te shqyrtuar Token, sistemin tone diellor dhe me gjere. Projektet e kaluara dhe aktuale te  JPL pershijne anijet:Mariner, Surveyor, Galileo, Voyager, Mars Exploration Rovers, Cassini, Deep Impact, Spitzer, GRACE, dhe Roverin Curiosity, si dhe pothuajse nje duzine me shume ne fillimin e dekades se ardhshme.

Per te mesuar me shume per punen kryesore te JPL ne eksplorimin robotik te hapesires dhe te kerkoni per misione te kaluara, aktuale, te ardhshme dhe misionet e propozuara, vizitoni:http://www.jpl.nasa.gov/missions/

Website i JPL:http://www.jpl.nasa.gov/

Perditesimi per here te fundit 6 shkurt,2017.

Tags:EKSPLORIMI I SISTEMIT DIELLOR, JET PROPULSION LABORATORY, NASA, TEKNOLOGJI

Advertisements