Kjo pikepamje false me ngjyra e Jupiterit u krijua nga shkencetari Gerald Eichstädt duke perdorur te dhena nga instrumenti JunoCam ne anijen e NASA-s Juno.

Imazhi eshte marre me 11 dhjetor , 2016 , kur anija ishte 285.000 milje (459,000 kilometra) nga Jupiteri gjate flyby te trete te ngushte. Ky imazh eshte i kompozuar nga kater imazhet e marra neper filtra te ndryshme: te kuqe, jeshile, blu.

Kur imazhi afer-infra i kuq eshte perpunuar me te tjeret, rezultati eshte nje produkt i rreme ne ngjyra qe nxjerr ne pah rete e larta dhe mjegullen ne lartesi. Zona e Madhe e Kuqe eshte larte ne atmosferen e Jupiterit, pra e ndritshme ne kete foto.Duke i kombinuar te dhenat e metanit me imazhet e dukshme te lehta, ne mund te mesojne ne lidhje me strukturen vertikale te atmosferes se Jupiterit.

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gerald Eichstädt

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve.

Informacione rreth  votimeve te JunoCam jane:http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=6722

Juno eshte aktualisht ne nje periudhe orbitore 53-ditore rreth Jupiterin dhe ekipi po vlereson mundesite per kryerjen e nje manovre per te bere anijen ne nje periudhe me te shkurter orbitale. Ndersa plani fillestar ishte per misionin qe te kishte nje orbite 14-ditore, gjate kesaj kohe, Juno mund te zbuloje detaje te mahnitshme rreth Jupiterit, edhe nese ajo qendron ne orbita te gjata misioni do te kete kohezgjatjen.

Misionin mund ta ndiqni gjithashtu edhe ne rrjetet sociale si ne  Facebook – http://www.facebook.com/NASAJuno  dhe Twitter at-http://www.twitter.com/NASAJuno
Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:http://www.nasa.gov/juno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 1 janar,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements