Kendi i ulet i ndricimit sjell kete pale te kraterevet te mbivendosura prane polit jugor te Ceres . Krateri me i madh i jashtem eshte 53 milje (85 kilometra) ne diameter dhe me shume se 1.6 milje (2.5 kilometra)i thelle.

Krater i brendshem tregon nje maje qendrore, e cila ngrihet mbi rajonet e erreta qe rrethojne ate. Strukturat qendrore te ngjashme jane gjetur ne krateret e mesme ne te gjithe sistemin diellor. Flukse te tilla jane te zakonshme brenda kratereve te Ceres .

Kjo foto eshte marre nga anija Dawn me 24 tetor, 2016, nga nje lartesi prej rreth 930 milje (1500 kilometra).Imazhi eshte vendosur ne 73 grade gjerësi ne jug, 175 grade gjatesi lindore.

Nje seri e plote e te te dhenave te Dawn eshte e arkivuar ne http://pds.nasa.gov/ .

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCAL/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 1 shkurt,2017.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN

Advertisements