Ky imazh tregon diskun prej pluhuri te materialit planetar qe rrethon yllin e ri HD 141569, qe ndodhet 380 vite drite larg nga Toka. Ajo eshte marre duke perdorur koronografin vorbull ne W.M.ne Observatorin Keck.Koronografi Vorbull ka bllokuar driten nga ylli ne qender, duke zbuluar driten nga unazat e thella te materialit planetare rreth yllit (ngjyra blu).

Disk rreth yllit, eshte i bere nga grimca olivine, shtrihet nga 23 ne 70 njesi astronomike nga ylli. Per krahasim, Urani eshte mbi 19 njesi astronomike nga dielli une, dhe Neptuni eshte rreth 30 njesi astronomike. Nje njesi astronomike eshte distanca mes Tokes dhe Diellit tone.

Pamje e marre nga W. M. Keck Observatory

Image credit: NASA/JPL-Caltech

Perdtesimi per here te fundit 31 janar,2017.

Tags:JET PROPULSION LABORATORY, UNIVERSI, YJET

Advertisements