Ky imazh tregon nje rajon ne unazen e jashtme B  te Saturnit .

Dhe nga kjo pikepamje, eshte e qarte se ka ende detaje te vogla per te zbuluar.Hulumtuesit kane ende per te percaktuar se cfare ka gjeneruar strukturat e pasura shikuar ne kete kendveshtrim, por ata shpresojne qe imazhet e detajuara si kjo do ti ndihmoje te zbulojn misterin.

Ne menyre qe te ruajne detajet e vogla, ky imazh nuk eshte perpunuar per te hequr shume njolla te vogla te ndritshme, te cilat jane krijuar nga rrezet kozmike dhe rrezatimi i ngarkuar i grimcave ne afersi te planetit.

Imazhi eshte marre ne driten e dukshme me kameran me kend te ngushte te anijes Cassini me 18 dhjetor, 2016.

Pamja eshte marre ne nje distance prej rreth 32.000 milje (51.000 kilometra) nga unaza, dhe duket e drejt nga ana e pandricuara e unazave . Shkalla e imazhit eshte rreth nje cerek milje (360 metra) per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 31 janar,2017.

Tags:CASSINI, PLANETET, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements