Me 5 dhe 6 qershor 2012, SDO (Observatori Dinamik Diellor) ka mbledhur imazhet e nje prej ngjarjeve me te rralla diellore: tranzitimit te Venusit ne te gjithe siperfaqen e diellit. Kjo ngjarje ndodh cdo tete vjet qe eshte e ndare nga njeri-tjetri nga 105 deri ne 121 vjet. Tranzitimi i fundit ishte ne vitin 2012 dhe ne te ardhshmen nuk do te ndodhe deri ne vitin 2117.

Ky imazhi eshte marre me 5 qershor,2012.

Image Credit: NASA/SDO, AIA

Per me shume rreth Observatorit Dinamik Diellor te NASA’s,vizitoni:https://www.nasa.gov/mission_pages/sdo/main/index.html

Perditesimi per here te fundit 29 janar,2017.

Tags:DIELLI, SDO,IRIS,SOHO, SISTEMI DIELLOR, TRANZIMTIMET, VENUSI

Advertisements