Ne kete pjese te vogel te imazhit te perendimit te diellit ne Pluto, e marre nga anija e NASA-s New Horizons vetem 15 minuta pas qasjes me te afert te anijes me 14 korrik 2015,tregon vendosjen e diellit ku ndricon mjegullen afer siperfaqes se Plutos e cila eshte prere nga hijet paralele te shume kodrave dhe maleve te vogla. Imazhi eshte marre nga nje distance prej 11.000 milje (18.000 kilometra) nga siperfaqja, dhe gjeresia e imazhit eshte 110 milje (170 kilometra).

(Image credit: NASA/JHUAPL/SwRI)

Perditesimi per here te fundit 28 janar,2017.

Per me shume rreth anijes New Horizons,vizitoni:https://www.nasa.gov/mission_pages/newhorizons/main/index.html

Tags:NEW HORIZONS, PLANETET XHUXH, PLUTO, SISTEMI DIELLOR

Advertisements