Hena e Uranit Miranda eshte treguar ne nje mozaik te imazheve te marra me 24 Janar , 1986 nga anija Voyager 2. Gjate afrimit te tij, anija arriti ne 81,500 kilometra (50,600 milje) siper majave te reve te Uranit me 24 janar .Imazhet e Voyager 2 te pese henave te medha te Uranit kane zbuluar siperfaqe komplekse indikative te ndryshme me te kaluara gjeologjike. Kamerat kane zbuluar edhe 10 hena te padukshme. Disa instrumente kane studiuar sistemin unazor, duke zbuluar detaje te vogla prej unazave te njohura me pare dhe dy unaza te sapo zbuluara atehere.

Miranda eshte hena me e brendshme dhe me e vogel nga pese satelitet e medha te uranit, vetem 480 kilometra (rreth 300 milje) ne diameter. Nente imazhe jane te kombinuara per te marre kete pamje jugore-polare, e cila tregon pjesa te ndryshme gjeologjike te Mirandas. Pjesa me e madhe e fotos perfshin shtate imazhe me rezolucion te larte nga sekuencat me te aferta-te qasje se Voyager.

Image Credit: NASA/JPL/USGS

Shiko dhe kete:PIA-01490

Per me shume rreth Voyager:https://www.nasa.gov/mission_pages/voyager/index.html

Perditesimi per here te fundit 27 janar,2017.

Tags:HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SISTEMI DIELLOR, URANI, VOYAGER 1 & 2

 

Advertisements