Si do te dukej sikur te uleshit ne Pluto? Kjo video eshte bere nga me shume se 100 imazhe te marra nga anija New Horizons e NASA-s gjate gjashte javeve te qasjes dhe flyby e ngushte qe beri ne veren e vitit 2015. Videoja ofron nje udhetim deri mbi siperfaqen e Plutos – duke filluar me nje pamje te larget te Plutos dhe henes se saj me te madhe, Charon – dhe ju con deri ne nje udhetim te mundshem ne nje “ulje” ne bregdetin e Plutos te quajtur jozyrtarisht Sputnik Planitia.

Pas nje udhetimi  9,5-vjeçare qe mbulon me shume se tre miliarde milje, New Horizons fluturoi permes sistemit Plutonian me 14 korrik 2015, duke u ofruar 7,800 milje (12,500 kilometra) nga siperfaqja e Plutos.

Kjo video eshte bere duke perdorur te dhena nga instrumentet Long Range Reconnaissance Imager (LORRI), Multispectral Visible Imaging Camera (MVIC) ne bordin e New Horizons.

Perditesimi per here te fundit 26 janar,2017.

Image credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute

Tags:NEW HORIZONS, PLANETET XHUXH, PLUTO, SISTEMI DIELLOR

Advertisements