Click here for animation of PIA12290Kliko ketu per nje pamje te animaciomit me te plore.

Roveri Eksplorues Marsian i NASA’s Opportunity ka perdorur kameren e saj panoramike per te marre fotot e henes se Marsit Deimos . Imazhet jane marre ne nje kohe rreth ores 10 pasdite koha lokale ne Mars apo 8:00 koha Universale, me 14 janar, 2017 (Solstici 4612).

Tre korniza jane marre me ekspozimet e gjata per te matur pozicionin Deimos “ne lidhje me yjet sfond. Deimos eshte shume i ndritshem per keto imazhe. Imazhi eshte perpunuar per te theksuar yjet, te cilat mund te shihen ne te gjithe imazhin si vija per shkak te ekspozimit te gjate, dhe levizin-majtas poshte. Mund te shohim levizje te ngadalta te henes neper qiell, kur krahasohet me yjet. Per shkak te distances se saj nga Marsi, levizja e dukshme e Deimos eshte e ngadalshme dhe ne te njejtin drejtim te yjeve. Krahasuar me henen tone, Deimos duket se leviz me shpejt. Ajo eshte shume me afer me Marsin se hena jone eshte me Token.

Perditesimi per here te fundit 24 janar,2017.

Per me shume rreth Roverit Eksplorues Marsian te NASA’s Opportunity,vizitoni:http://marsrovers.jpl.nasa.gov.

Image credit: NASA/JPL/Cornell/Texas A&M

Tasg:HENAT E SISTEMIT DIELLOR, MARSI, ROVERAT SPIRIT & OPPORTUNITY, SISTEMI DIELLOR

Advertisements