Ne nje laborator ne Qendren Hapesinore Johnson te NASA-s ne Houston-Amerike, inxhinieret kane simuluar kushtet qe astronautet me kostumet hapesinore do te perjetonin kur anija Orion eshte duke u dridhur gjate nisjes ne majen e raketes me te fuqishme te njohur si ‘Space Launch Systems’ ne rrugen e saj per destinacionet e thella ne hapesiren e thelle duke perfshire dhe udhetimin ne Mars. Nje seri e testeve ndodhen gjate ketij muaji ne Johnson dhe do te ndihmoe inxhinieret te vleresojne se sa mire ekuipazhi mund te bashkeveproje me ekranet dhe kontrollet qe do te perdorin per te monitoruar sistemet e Orionit dhe te veprojne me anijen kur eshte e nevojshme.

Perditesimi per here e fundit 24 janar,2017.

Per me shume rreth anijes Orion,vizitoni:https://www.nasa.gov/exploration/systems/orion/index.html

Image Credit: NASA/Rad Sinyak

Tags:NASA, SLS VS ORION, TEKNOLOGJI, UDHETIMI NE MARS

Advertisements