Leshimi i imazheve te para sot nga sateliti ri i NOAA‘s, GOES-16, eshte hapi i fundit ne nje epoke te re te sateliteve te motit. Ky imazh i plote me ngjyra i perbere dukshem eshte marre diku nga ora 1:07 e darkes EDT me 15 janar 2017, dhe eshte krijuar duke perdorur disa nga 16 kanalet spektrale ne dispozicion ne instrumentin (ABI). Imazhi tregon Ameriken e Veriut dhe ameriken e Jugut si dhe oqeanet perreth. GOES-16 veren Token nga nje pikepamje ekuatorial rreth 22,300 milje te larte, duke krijuar imazhe te plote te planetit si kjo, qe shtrihet nga brigjet e Afrikes Perendimore, ne Guam, dhe cdo gje ne mes.

GOES-16, i njohur me pare si GOES-R, eshte anija e pare ne nje seri te re te sateliteve te ndertuar nga NASA ne studimin e motit. NASA me sukses ka leshuar satelitin ne 6:42 te darkes EST me 19 nentor , 2016, nga Kepi Canaveral i Stacionit te Forcave Ajrore ne Florida. NOAA menaxhon GOES-R.

Per me shume rreth GOES-R:https://www.nasa.gov/content/goes dhe http://www.goes-r.gov/.

Rreth NOAA’s:https://www.nasa.gov/subject/3649/noaa/

Shiko dhe kete:GOES (Geostationary Environmental Operational Satellites)

Image Credit: NOAA / NASA

Perditesimi per here te fundit 23 janar,2017.

Tags:PLANETI TOKE, STUDIMI I PLANETIT TOKE

Advertisements