Ky animacion kombinon vezhgimet e ndryshme te Plutos gjate dekatave te ndryshme. Korniza e pare eshte nje zoom-digjitale e Plutos ashtu si dukej pas zbulimit te tij nga Clyde Tombaugh ne 1930 ( imazhi nga arkiva e Observatorit Lowell ). Imazhet e tjera tregojne pamje te ndryshme te Plutonit sic shihet nga Teleskopi Hubble i NASA-s duke filluar ne vitet 1990 dhe anija New Horizonte e NASA-s ne vitin 2015. Sekuenca finale e zoom ne nje kornize te ngushte nga afer e Plutonit eshte marre me 15 korrik 2015.

Lista e plote e burimeve dhe imazheve nder-vite:

Clyde Tombaugh-mori imazhin e pare duke perdorur Observatorin Lowell-1930:http://solarsystem.nasa.gov/multimedia/display.cfm?IM_ID=19989

Per me shume rreth observatori Lowell http://azmemory.azlibrary.gov/cdm/landingpage/collection/loaselect

Hubble , 1996: http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/solar-system/pluto/199…

Hubble, 1994: http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/solar-system/pluto/199…

Hubble , 2011: http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/solar-system/pluto/201…

Hubble , 2002-2003: http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/solar-system/pluto/201…

New Horizons,  9 prill, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=6&galle…

New Horizons,  12 maj, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=6&galle…

New Horizons,2 qershor, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=5&galle…

New Horizons, 15 qershor, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=5&galle…

New Horizons, 1 korrik , 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=4&galle…

New Horizons, 3 korrik , 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=4&galle…

New Horizons, 8 korrik, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=3&galle…

New Horizons, 10 korrik, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=3&galle…

New Horizons,  11 korrik, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=2&galle…

New Horizons,  13 korrik, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=1&galle…

New Horizons, 14 korrik, 2015: http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Science-Photos/image.php?page=1&galle…

New Horizons, 15 korrik, 2015: https://www.youtube.com/watch?v=7iyd-gh2rhM

Perditesimi per here te fundit 22 janar,2017.

Tags:NEW HORIZONS, PLANETET XHUXH, PLUTO, SISTEMI DIELLOR

Advertisements