Koncepti i ketij artisti pershkruan Kepler-69c, nje planet me madhesine e Tokes ne zonen e banueshme te nje ylli si dielli yne, i vendosur rreth 2.700 vite-drite nga Toka ne konstelacionin e Mjellmas.

Kepler-69c, eshte 70 per qind me i madh se sa madhesia e Tokes, dhe eshte me i vogli planet i gjetur ende te rrotullohet ne zonen e banueshme te nje ylli si dielli. Astronomet jane te pasigurt ne lidhje me perberjen e Kepler-69c, por orbita e saj prej 242 ditesh rreth nje ylli si dielli ngjan me ate te planetit tone fqinj Venus.

Qendra e Rikerkimeve Ames e NASA ne Moffett Field, Calif., Menaxhon Kepler, operacionet e misionit dhe analizen e te dhënave shkencore. JPL ka menaxhuar zhvillimin e misionit te Keplerit.

Perditesimi per here te fundit 3 shkurt,2017.

Per me shume rreth te teleskopit Kepler,vizitoni:http://www.nasa.gov/kepler.

CreditNASA/Ames/JPL-Caltech

Tags:EGZOPLANETE, KEPLER

Advertisements