Click here for larger version of PIA21263

Nje rrjet i poligonesh te vogla ne siperfaqen shkembore te Marsit prane skajit te djathte te kesaj pikepamjeje mund te kene origjinen si te cara te thella ne me shume se 3 miliarde vjet me pare.Imazhet e shumta nga Kamera Mast (Mastcam) ne Roverin Curiosity te NASA u kombinuan per kete mozaik te nje blloku dhe rrethinave te saj te menjehershme.

Vendodhja eshte brenda nje ekspozimi ne malin Sharp brenda kraterit Gale.Kamera sy-drejte Mastcam, e cila ka nje lente telefotoje – mori imazhet perberese te kesaj pikepamjeje ne 20 dhjetor, 2016, gjate dites 1,555 marsiane, apo solstice, qe kur roveri eshte ulur ne Mars.Kjo skene eshte paraqitur me nje rregullim ngjyrash qe perafron balancimin e bardhe, qe te shfaqe se si shkembinjt dhe rera do te paraqitej ne kushtet e ndricimit te dites ne Toke.

Poligonet jane rreth nje gjysme inc deri ne 1 inc (rreth 1 deri 2 centimetra) ne te gjithin. Figura 1 perfshin nje bar ne shkalle prej 30 centimetrash (ose 12 inc). Poligonet jane te pershkruara nga kreshtat.

Per me shume rreth roverit ‘Curiosity’ te NASA’s,mund te vizitoni:http://www.nasa.gov/msl dhe http://mars.jpl.nasa.gov/msl.

Perditesimi per here te fundit 17 janar,2017.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Tags:MARSI, PLANETET, ROVERAT CURIOSITY & OPPORTUNITY & SPIRIT, SISTEMI DIELLOR

 

Advertisements