E mbajtur nga anija Cassini e NASA-s, Huygens beri uljen me te larget bere ndonjehere ne nje bote tjeter, dhe ulja e vetme ne nje trup ne sistemin e jashtem diellor. Kjo video perdor imazhe aktuale te marra nga sonda gjate renies 2 oreshe e gjysme sebashku me parashuten e saj.

Huygens ishte nje mision nderkombetare midis NASA’s dhe ESA’s ne misionin Cassini-Huygens, i cili do te perfundoje me 15 shtator 2017, kur Cassini do te zhytet ne atmosferen e Saturnit.

Per me shume :https://saturn.jpl.nasa.gov/mission/spacecraft/huygens-probe/

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 12 janar,2017.

Tags:CASSINI, EKSPLORIMI I SISTEMIT DIELLOR, ESA, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SATURNI

Advertisements