Nje vrime e zgjatur kurore ka qarkulluar ne te gjithe siperfaqen e diellit kete javen e fundit dhe tani eshte duke leshuar erera diellor ne drejtim te Tokes ( 2-5 janar, 2017). Vrimat kurore jane fushat e fushave magnetike nga e cila grimcat diellore leshojne erera diellore ne hapesire. Ne kete gjatesi vale te drites ultravjollce ekstreme duket nje zone e erret afer qendres dhe pjeses se poshtme te diellit.Keto erera diellore me gjasa do te gjenerojne aurora ketu ne Toke.Kontrolloni -spaceweather.com- per me shume rreth aktivitetit te aurorave.Credit: Solar Dynamics Observatory, NASA.

Shiko video:

Perditesimi per here te fundit 10 janar,2017.

Tags:DIELLI, SDO,IRIS,SOHO, SISTEMI DIELLOR

Advertisements